суботу, 28 березня 2015 р.

Інтернет-часопис

                Волинська обласна громадська рада з питань національного і духовного відродження 

 О краю, мій, о краю, -
                     послухай 
                                 Господнього слова.
                                               (Єр. 22:29)




Інтернет-часопис
"Духовне слово Волині" 


Редактор журналу: Дмитро Корнелюк 
тел. 068 1393111  050 7754501



Нова Книга 

Дмитра Корнелюка 

Вашій увазі презентується  нова одинадцята за рахунком книга "Рускім Міром"  нас "Бомблять" і Москва, і Київ "НІКАКОЙ РАЗНІЦИ" .

Її автор Дмитро Корнелюк - наш земляк відомий громадський діяч Волині. 



Про його Василь  Жуковський - священник, доктор, професор Національного університету "Острозька академія", координатор духовної освіти України сказав: 

" Дмитро Пилипович- надзвичайно яскрава постать: це - філософ,  релігієзнавець, краєзнавець, культуролог, педагог, мислитель громадський діяч. Але найперше він - віруюча людина  християнин.

Він - яскрава постать не лише Волині. Це постать - державницька це постать всієї України.

І це - правда.  Він ініціатор і безпосередній організатор викладання основ  християнського  вчення в школах і навчальних закладах краю." 

Без усякого перебільшення, ветеран освіти Волині, ще на зорі Незалежності України, зумів підняти такий пласт духовної "цілини" нашого краю, що не кожному під силую Він   зумів зрушити з місця справу , яку ще зовсім недавно  дехто вважав безнадійною. І не тільки зрушити, а й домогтися, щоб  цінне починання отримало підтримку з боку владі, педагогічної громадськості, духовенства усіх  релігійних конфесій. 

Ця новизна  сприйнялася партократами-ортодоксами як виклик тодішній комуністичній ідеології.  Старе минуле, старі стереотипи  брали верх. отож, мабуть, не стільки  переконати, скільки схилити чиновників до розуміння, що побудова демократичної країни без участі Церкви -  просто не можливо. А боротьба з релігією - це абсурд, злочин перед своїм народом. Адже не християнська держава в принципі можлива: не можливо інше  - безбожна держава.

"Немає програм, підручників, рекомендацій і дозволів  міністерства освіти", -  перечили йому чиновники. Отож Дмитро Пилипович  написав підручники : "Уроки християнської моралі" ( молодші класи), "Основи християнської етики"( старші класи), уклав програму, знайшов спонсорів і видрукував 12 000 навчальних книг й пороздавав їх в освітні  і недільні школи області. Більше того, Дмитро Пилипович з книжко і програмою в руках їде  в райони, села: зустрічається з очільниками різних видів, директорами шкіл, вчителями, батьками, організовує навчання вчителів, аби нагадати землякам про Слово Боже.

Згодом полетіли книги як ластівки. Нагадаємо назви лише деяких: "Релігія і нове мислення" (1983), "Духовне небо Волині", "Наша віра, наша правда", "Сівачі Слова Божого", "Вогонь дерзань",  "Росіяни-москалі на чужій землі". Тема яку досліджує автор - відродження національної самосвідомості  і духовної культури; українізація  суспільства через створення Єдиної Помісної Православної  Церкви України. 

Його вердикт: "Я переконаний, що війни з Росією не було б, якби голос Української Церкви  звучав як один, якби українці  в православній вірі "були всі ОДНО".

Саме про ці насущі питання і йдеться в одинадцятій книзі Дмитра Корнелюка "Руським міром" на "бомблять" і Москва , і Київ. "НІКАКОЙ РАЗНІЦИ"

Яка нещодавно вийшла друком. Надіюсь і вірю, що ця книга допоможе пролити світло правди в душі кожного читача, хто візьме її до  рук і уважно прочитає. Тоді у багатьох із Вас прокинеться світле почуття честі і людської гідності. І тоді Ви гордо промовите "Я - українець! Я - Патріот"

 


 

 

 

 

Редактор Микола Вельма, заслужений  журналіст України      

          Рецензенти :  

                           Микола Цап, протоієрей магістр, кандидат релігієзнавства, канцлер Волинської епархії ПЦУ.

                           Андрій Бондарчук, народний депутат України, академік, письменник, краєзнавець, почесний громадянин  Волині та Луцька.

  

Книгу можна завантажити  тут 


    

 
 
Допоможемо у перевиданні книги, яку чекають в АТО

                                      
                                  ЗВЕРНЕННЯ

Керівників громадських організацій Волині до патріотів нашого краю, кому не байдужа майбутня доля України, допомогти у виданні книги знаного на Волині релігієзнавця і краєзнавця Дмитра Корнелюка «Росіяни- москалі на чужій землі».
Волиняни вже знайомі з таким високодуховними працями як «Релігія і нове мислення», «Основи християнської етики», «Духовне небо Волині», «Наші віра, наша правда», «Сівачі Слова Божого Волині» та інші.  Дмитра Корнелюка читають у Польщі, США, Англії, Канаді, Франції, Росії.  
Нова книга Д. Корнелюка «Росіяни-москалі на чужій землі» - спроба об'єктивно, без надуманих художніх прикрас, без політичної заангажованості, тільки на основі документів і свідчень очевидців розповісти про боротьбу нашого народу з одвічним ворогом Росією-Московією за волю і кращу долю; заглянути в очі «старшому брату», який і сьогодні зі зброєю в руках, порушуючи кордони, зазіхає на нашу землю, нашу історію, нашу віру. Автор розкриває суспільну місію Церкви у житті держави як її національний феномен, показує, як в неоголошеній війні Росії проти України путінська хунта знаходить підтримку РПЦ і особисто патріарха Кирила.
Сповідуючи християнські цінності, автор закликає до суспільної злагоди, міжконфесійного порозуміння і єдності задля майбутнього України і Церкви Христової, вказує на шляхи утворення Єдиної Помісної Православної Церкви; наголошує, що війни могло б і не бути, якби голос Української Церкви звучав як один, якби українці в православній вірі «були всі ОДНО».
Д. Корнелюк застерігає: «Пам'ятаймо! Без Єдиної Помісної Православної Церкви говорити про завершений процес побудови і збереження української державності - передчасно. Незалежна Церква у незалежній державі є канонічно виправданою та історично неминучою. І це не стільки бажання нашого люду, скільки його право».
Головна мета книги - українізувати суспільство через звернення до національних традицій та християнських цінностей нашого народу.
Книга пройшла експертизу в Інституті філософії НАН України імен Г. Сковороди ( рецензент Петро Йолон, кандидат філософських наук), та у Волинській православній богословській Академії (рецензент Василь Лозовицький, проректор, кандидат богослов'я).
Книга «Росіяни-москалі на чужій землі» має порівняно невеликий наклад. Тому не може задовольнити запити широкого загалу читачів.
Частину книг автор подарував районним і міським бібліотекам Волині, закладам освіти.
Кілька десятків передав через капеланів у зону АТО, де інтерес до книги дуже високий. Це - своєрідна зброя у війні з Путіним і «русским миром».
Зважаючи на вищесказане, ми, керівники громадських організацій Волині, звертаємось до благодійників і спонсорів, усіх патріотів нашого краю, кому не байдужа майбутня доля України, з проханням допомогти у перевиданні книги «Росіяни-москалі на чужій землі».
Видрукувані книги, від Вашого імені, через волонтерів і капеланів безкоштовно будуть розповсюджені у зоні АТО, на Сході і Півдні України, бо дуже важливо, щоб там знали правду про нашого «старшого брата».

Визначену Вами суму грошей просимо переказати на реквізити:
підприємець Івановський Віктор Михайлович,
ІПН 1779802539, м. Ковель, вул. Черняховського, 14.
Розрахунковий рахунок 2600850130297,
 філія ВОУ ВАТ «Ощадбанк»,
 МФО 303398.
Призначення платежу:
 на видання книги  "Росіяни - москалі на чужій землі"
  



Голова ГО «Військові капелани Волині»

о. МИХАЙЛО БУЧАК.

 Голова Волинської обласної організації Національної спілки
краєзнавців України
Г. В. БОНДАРЕНКО.

Голова Волинської обласної організації Національної спілки
журналістів України
М. І. САВЧАК.

Голова Ліги українських письменників ім. Павла Чубинського
О.Д. ДОБКО.

Помічник народного депутата України Ігоря Гузя, керівник волонтерського підрозділу «Вбережу»
І.В. ВЕРЧУК.

Голова благодійного фонду «Майбутнє Волині-України»
Г. Ф. ГОЛУБОВИЧ.

Голова Ковельської філії «Союзу Українок»
О. В. МІСЮРА.

Учасник Євромайдану, координатор ГО «Майдан Гідності», кавалер ордена «За мужність»
Володимир МОВЧАН.

Настоятель храму Блогословіння Приствятої Богородиці м.Ковеля, учасник Євромайдану, член штабу національного спротиву, волонтер, депутат Ковельскої районної ради
О. Василь Мичко

Голова Волинської обласної громадської ради з питань національного та духовного відродження
Л. А. КРАВЦОВА.




  

1 коментар: